Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

SINGER ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΣΕΡΒΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ SERVICE

SINGER ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΣΕΡΒΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ SERVICE
1. Το π ο θ ε τ ή σ τ ε τ η ν κ ο υ β α ρ ί σ τ ρ α σ τ η ν υ π ο δ ο χ ή κ α ι ασφαλίστε την με το στοπ της κουβαρίστρας. Τραβήξτε την κλωστή από την κουβαρίστρα και τ...οποθετήστε την μέσω των οδηγών κλωστής όπως φαίνεται στην εικόνα.
2. Βάλτε την άκρη της κλωστής µέσω της τρύπας στο µασούρι.
3. Πιέστε τον άξονα του µασουριού στην ακριανή αριστερή πλευρά, εάν δεν είναι ήδη εκεί. Τοποθετήστε το µασούρι σ το ν ά ξο ν α µ ε τ η ν ά κ ρ η τ η ς κ λω σ τ ή ς ν α β γ α ί ν ε ι α π ό το πά νω µ έ ρ ο ς το υ µ α σ ο υ ρ ι ο ύ . Πι έ σ τ ε τον ά ξο ν α το υ µασουριού προς τα δεξιά µέχρι να εφαρµόσει. Κρατήστε πάνω στην άκρη της κλωστής.
Βεβαιωθειτε οτι το ποδαρακι πιεσης βρισκεται κάτω
4. Ξεκινήστε τη singer raptomixanes. Το µασούρι θα σταµατήσει αυτόµατα να γυρίζει όταν γεµίσει πλήρως. Πιέστε τον άξονα προς τα αριστερά για να αφαιρέσετε το µασούρι και κόψτε την κλωστή.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΣΟΥΡΙΟΥ
1. Σηκώστε την κλωστή στην ψηλότερη θέση γυρνώντας το χερούλι προς το µέρος σας.
2. Αφαιρέστε την πλάκα καλύµµατος µασουριού τραβώντας το κουµπί απελευθέρωσης προς τα δεξιά. Το κάλυµµα του µασουριού θα πεταχτεί έτσί ώστε να µπορέσετε να αφαιρέσετε το κάλυµµα.
3. Ε ι σ ά γ ε τ ε το µ α σ ο ύ ρ ι ε π ι β ε β α ιών ο ν τα ς ότ ι το µ α σ ο ύ ρ ι γυρίζει αντίθετα από τη φορά του ρολογιού όταν τραβάτε την κλωστή.
Σ η µ ε ίω σ η : Αυ τ ό ε ί ν α ι έ ν α πο λύ σ η µ α ν τ ι κό β ή µ α καθώς το µασούρι µπορεί να ξεµπερδευτεί και να δηµιουργηθούν προβλήµατα στο ράψιµο εάν γυρίζει µε τη φορά του ρολογιού.
4. Τραβήξτε την κλωστή µέσω της σχισµής (A) και µετά προς τα αριστερά.
5. Κρατώντας με το δάχτυλό σας απαλά το πάνω μέρος του μασουριού, τραβήξτε την κλωστή μέχρι να σταματήσει στην σχισμή (B). Μετά τραβήξτε την κλωστή κατά μήκος της εγκοπής στην πλάκα βελόνας και κόψτε την με τον κόφτη πάνω αριστερά
6. Αντικαταστήστε την πλάκα καλύµµατος µασουριού πάνω στην πλάκα βελόνας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ράψιμο μπορεί να ξεκινήσει χωρίς να σηκώσετε την κλωστή του μασουριού
ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΩ ΚΛΩΣΤΗΣ
Α. Σ η κ ώ σ τ ε τ ο ν α ν υ ψ ω τ ή ρ α τ ο υ π ο δ ι ο ύ π ί ε σ η ς . Ν α επιβεβαιώνεται πάντα ότι σηκώνετε τον ανυψωτήρα του ποδιού πίεσης πριν περάσετε την επάνω κλωστή. (Εάν δεν σηκωθεί ο ανυψωτήρας του ποδιού πίεσης, η σωστή ένταση της κλωστής δεν θα επιτευχθεί).
Β. Γυρίστε τη ρόδα προς το μέρος σας μέχρι η βελόνα να φτάσει στην ψηλότερη θέση και ο πετεινός να είναι ορατός.
C. Περάστε κλωστή στη µηχανή µε το αριστερό σας χέρι ενώ κρατάτε σφικτά την κλωστή µε το δεξί σας χέρι.
* Οδηγήστε την κλωστή µέσω των οδηγών κλωστής (1 και 2), και µετά τραβήξτε τη µέσα στον οδηγό προ-έντασης (3).
* Οδηγήστε την κλωστή µέσα στον οδηγό κλωστής (4). * Περάστε την κλωστή µέσα από το µάτι της βελόνας (5) από µπροστά προς τα πίσω. (Δείτε την ακόλουθη σελίδα για οδηγίες αναφορικά µε την λειτουργία του Αυτόµατου Περαστήρα Κλωστής).
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Για να επιβεβαιώσετε ότι η κλωστή έχει περαστεί σωστά στους δίσκους ένταση, κάντε αυτό τον απλό έλεγχο:
1.) Έχοντας σηκωµένο το ποδαράκι , τραβήξτε τ η ν κλωστή προς το πίσω µέρος της singer raptomhxanes. Θα πρέπει να διαπιστώσετε µόνο µια µικρή αντίσταση και λίγη ή καθόλου απόκλιση της βελόνας.
2.) Τώρα κατεβάστε το πόδι πίεσης και τραβήξτε πάλι την κλωστή προς το πίσω µέρος της singer ραπτομηχανής. Αυτή τη φορά θα πρέπει να διαπιστώσετε ένα σηµαντικό ποσοστό αντίστασης και µεγάλη απόκλιση της βελόνας. Εάν δεν διαπιστώσετε την αντίσταση δεν έχετε περάσει σωστά την κλωστή και χρειάζεται να την ξαναπεράσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου